48
5° De huidige ineening der Engelsr.hen.
(1) Le Petit Journal du Brasseur. Bruxelles. 1ftHf p. 4fi2.
ringite mag wel zeker zijn dat de erin bevatte hop
gebied dier stad herkomstigis.
van ’t grond-
Gelijk de Berlijner hoptentoonstelling in 1908 onze verbeterde
hopsoorten veropenbaarde aan de Duitschers, zoo ook heeft de
invoer van betere Belgische hop in 1911 zekeren ophef gemaakt
in Engeland.
Ziehier de getuigenissen van drie verschillende vakbladen.
A> Allgemeine Brauer- und Hopfenzeitung. verschij
nende te Neurenberg, schrijft in nr241, October 1911, als volgt:
So werden zahlreiche Poperingher I-Iopfen zu billigoren
Preisen xerkauft als Englische, obwohl sie gcrade in diesem
Ja'ire zu Brauzwecken vorzüglich ge eignet sind.
Deze aanhaling is ontleend aan het bericht over de Londener
hopmarkt liet beteekent Talrijke loten Poperingher hop
werden aan billijker prijzen dan de Engelsche verkocht,
alhoewel zij gewis dit jaar voortrejjelijk geschikt zijn voor
het bierbrouioen.
B) The Brewing Trade Review (Tarnden. 1 December
1911) bekent maar rechtuit hoeveel de Belgische hop een goede
faam verdient.
Poperinghe and Alost hops have met with attention, and
the prejudice existing amongst some consumers against them,
has been almost entirely removed. Considering the excellent
quality they show this year there is every reason for their
favourable reception.
Dat wil zeggen De Poperingher en de Aalstersche hoppen
hebben veel belangstelling aangetroffen het vooroordeel dat
veel brouwers tegen die produkten hebben, is bijna geheel
verdwenen. Dit jaar vertoonen zij eene uitmuntende hoeda-
nigheid daarom bestaat er alle reden om ze liefst aan
te koopen.
C) Aan den opsteller van Le Petit Journal du Brasseur,
het voortreffelijk technisch weekblad voor brouwers en mou
ters. had een brouwer de vraag gesteld zijn de Engelsche hop
pen te verkiezen boven de Belgische producten
De ervaren man van ’t vak M. Johnson antwoordt daarop (1)
Le Golding d’East Kent est de beaucoup supérieur aux hou-