De Handel der hop in Engeland
V
- z Jn
26
TWEEDE DEEL
A. Het drogen der hop.
i. De droogasten.
Do Engelsche kopplanter bereidt zelf zijne produkten om ze
koopvaardig ter markt te brengen derhalve besteedt hij groote
zorg aan het drogen en het inbalen.
Oude.vlaamsche hopast.
Bijna nergens ziet men een ast alleen staan steeds zijn er
2, 1, 6 of 8 bijeen, rondom een groot magazijn gerangschikt.
Doorgaans heeft de hopboer twee kilns voor 15 tot 20 acres
Als men het graafschap Kent doorreist, treft men te allen
kante die mooie, groote steonen gebouwen aan, een slag van
versterkingstorens, met hunne spitsvormige kap. Wat een
verschil bij onze lage hopasten! De twee bijgaande schetsen, op
dezelfde schaal geteekend, geven den ruimen bouwtrant weder
van een Engelschen kiln, vergeleken mot een Vlaamscheu
droogast of hommelkeet.
I
Engelsche Kiln.