ENKELE UITSLAGEN
Hallertau
Record
Weze nog vermeld het geval
42
2-9
10-12/9
1-9
10-12/9
2-9
10-12/9
Northern Brewer
2-9
10-12/9
Plant 2
4.2 alfa-zuren
7.0
10.1 alfa-zuren
10.0
van een planter uit de streek
van Aalst, waar de analysen voor vier pluktijden uitgevoerd zijn
geweest op gedroogde hop.
koude werkten echter de ontwikkeling van pseudoperonospora in
de hand Voortdurend diende deze ziekte met de grootste zorg
bestreden.
Integendeel, dank zij dc goede vegetatie zijn er praktisch geen
sterfbellen voorgekomen, wat opnieuw het bewijs levert dat, wan
neer de hop goed groeit of m.a.w. tot bij de pluk jeugdig blijft,
deze sterfbellen in dc lochtingen niet verschijnen
Ten einde op uitvoerige wijze de rijpheidstoestand van de
hop te kunnen nagaan en het groen produkt te kunnen analyseren,
werd in 1957 dc konduktometrische metode voor de bepaling van
het humulon (alfa-zuren) op punt gesteld. Tevens werd een metode
ontwikkeld om op korte tijd het vochtgehalte van de hop te bepalen
door middel van de infra-rooddroger. Met behulp van deze meto-
des wordt opnieuw het rijpingsproces gevolgd hierdoor konden
we uitmaken 1dat menig kweker, vooral in dc streek van Pope-
ringe. de hop te vroeg plukt 2) welke variëteiten als vroeg, mid-
den-vroeg en laat te beschouwen zijn.
Northern Brewer is een vroege variteit. Hallertau wint veel
bij gedurende de laatste 8 dagen vóór dc pluk. Record is een late
variëteit.
3,0 alfa-zuren
9.0
Plant I
4,4 alfa-zuren
6.7