L'ARSENAL Koffie CARAKOU «AU MIMOSA» «AU MIMOSA» LES LAIN ES DE FILATURE DE L'ARSENAL, S. A. Ypres Mechanische Meubelmakerij A. DEHAENE - LUIJPAERTS 41, Hondstraat, 41 YPER VROUWEN - RUBRIEK Onverwachte bezoeken. Canapés. KING 19, Tempelstraaf - YPER 19, Rue du Temple YPRES Favorisez l'lndustrie Beige Bevoordeeligt de Belgische en employant Nijverheid en gebruikt Elles sont entièrement fabri- Zij zijn gansch in België quées en Belgique. vervaardigd. Et sont IRRÉTRÉCISSABLES Zij KRIMPEN NIET IN et GRAND TEINT. en veranderen niet van kleur. Volledige BINNENH UISME UBELEERING, alsook van HerbergenSpijshuizenenz. Y IjlNy Meubelen in alle stijlenalsook groote keus in Zetels en Stoelen Porte-manteaux, Matrassen. Reparatie van oude meubelen. Herpolieren van Pianos aan genadige prijzen. reekeningen en prijzen op aanvraag van alle slach MEUBELEERING zonder verbintenis. In een Eiectro-kookblad van de E. N. B. wordt er door Gaston Clement, een interessant artikel gewijd aan Onverwachte BezoekenTen gerieve van onze huismoeders, die ook al eens Onverwacht Bezoek krijgen aan tafel, geven wij hieronder de bijzonderste recepten van voorgerechten, wier bereiding weinig tijd vraagt, die overigens zeer smakelijk zijn, een mooien indruk maken en zoo eenvoudig zijn dat zij altijd lukken. Het heeft natuurlijk niet gezegd dat deze recepten praktisch op alle vuren kunnen klaar gemaakt worden "k bedoel zoowel op de kachel, het gas als op een elek trisch fornuis. Waar hier in de recepten spraak is van sneedjes brood bakken in den oven, kan men dan eenvoudiger te werk gaan door de sneedjes brood gewoon te roos teren. M. B. G. We noemen Canapés sneden brood (rechthoekige, vierkante, ronde of ovale) die men in een braadpan laat bruin worden, na er olie, gesmolten boter of vet overheen te hebben gegoten, of die men heel eenvoudig geroosterd heeft. Daar strijkt men dan een of ander moes over dat eerst goed gekruid en met mayonnaise of boter vermengd werd. Om te eindigen versiert men met hardgekookte eieren, in schijfjes gesneden of door een zeefje gestoken met gehakte peterselie, schijfjes komkommer, beeksla (cresson) enz. MET SARDIENTJES. Voor een twaalftal canapés .neemt ge 15 sardientjes van goede hoedanigheid leg de twaalf grootste op een bord, en steek de andere door een zeefje doé de bekomen brij in een slakom, voeg er een lepeltje mostaard bij, een lepeltje mayonnaise, het sap van een citroeir en een weinig gemalen peper. Plet dit alles bij middel van een vork, en vermeng het goed. Strijk het mengsel op de geroosterde sneden brood maak de laag effen bij middel van een mes. Leg dan op ieder snede een sardientje bedek een schotel met een servet, en schik de canapés daar op. Versier de uiteinden van ieder sardientje met een weinig ge hakte peterselie. MET PILCHARDS. Pilchards zijn kleine haringen die op een bijzondere wijze werden gekruid en inge legd zij zijn zeer goedkooptegenwoordig slechts ■3,50 fr. de doos van zes visschen wegende 425 grammen. Plet, bij middel van een vork, den inhoud van een doos pilchards in een slakom, voeg er een lepel mostaard en een weinig mayonnaise bij strijk die brij op de geroosterde en lichtjes geboterde sneden brood. Leg op iedere snede een schijfje van een hard ei, en te .midden van het geel een schijfje konkommer. Leg de snede op een ronden schotel, en versier met een weinig gekrulde peterselie. MET GARNALEN. Steek door een zeefje een eet lepel gepelde garnalen, en bewerk die brij met even veel boter smeer dit mengsel op lange sneden brood die ge in den oven zult gebakken hebben met olie, en versier met een mengsel van garnalen en mayonnaise. Leg op iedere snede een schijfje van een hard ei, en te midden van het geel een weinigje gehakte peterselie. Leg de sneden op een schotel en versier met takjes péterselie. MET TONG. Vermeng boter en mostaard, bij mid del van een vork, en smeer dit papje op lange sneden brood die ge in den oven zult gebakken hebben met boter. Leg op die laag een snede roode gerookte tong van dezelfde grootte. Schik de sneden op een schotel, en versier met beeksla (cresson). MET GEROOKTEN ZALM. Smeer een papje van boter en mostaard op lange geroosterde sneden brood leg daarop zeer fijne schijfjes gerookten zalm, omboord met gehakte toekruiden leg de sneden op een lang- werpigen schotel. De ruimten tusschen de sneden met takjes peterselie versieren. OP ZIJN OOSTENDS. Smeer boter op ronde •sneden brood, die ge in den oven zult gebakken hebben met olieleg aan den eenen kant van iedere snede gehakt hartj eiwit, aan den anderen kant den dooier, eveneens gehakt, en tusschen de twee een rij gepelde garnalenbedek den bodem van een platten schotel met beeksla, en schik de sneden op dit bed. Dien goed koel op. MET HERSENEN. Kook de hersenen in water met zout en een beetje azijn, en laat in het kooksap afkoelen. Bak de rechthoekige sneden brood in den oven met een weinig boter. Smeer op die sneden een papje van boter en mostaard, leg er dunne schijfjes hersenen op, en smeer daar lichtjes weer een laag pikante mayonnaise overversier met schijfjes kon kommer, en dien op, in een langwerpigen schotel, met latuwsla fijn gesneden. ZWITSERSCHE CANAPÉ. Bak rechthoekige sne den brood in den oven met een weinig boter, besmeer ze met boter en mostaard, en leg er dunne sneden Gruyèrekaas op. In een langwerpigen schotel met beeksla (cresson) opdienen. DEMOKRATISCHE CANAPÉ. De bereiding van dit voorgerecht duurt vrij langer dan de voorgaande maar het is zoo lekker en smakelijk dat wij niet kun nen nalaten er over te spreken. Maak een pekel haring schoon, en doe er de filets af; verwijder al de graten, snijd de filets in smalle reepjes, en leg die in een diep bord met een weinig olie, en een laurierblad. Dek met een ander bord. en laat op een koele plaats staan ge durende een uur. Rooster eenige sneden brood, doe er de korsten af. en snijd ze rechthoekig plet de milten met boter en een weinig mostaard, en smeer dit meng sel op de sneden brood leg op die laag de filets dwars overeen, en te midden, een schijfje kouden aardappel te midden van dit schijfje weer een weinig mayonnaise leg al de sneden op een ronden schotel met een takje peterselie en dien op. WINKELIERS, Wilt gij meer trouwe klienten verkoopt dan de (alle prijzen) alsook de vermaarde pepermint Telefoon 322 Belangrijkste huis der stad. KLEEDEREN EN MANTELS VOOR DAMES EN KINDEREN. COSTUMEN VOOR KNAAPJES. Leveringen van keus, elegante snit, onberispe lijke afwerking, spoedige levering maken de gedurige bekommering uit vin dit welbekend huis. ROUW IN 12 UREN. Winkel open op Zon- en Feestdagen. Téléphone 322 Maison la plus importante de la ville. ROBES ET MANTEAUX POUR DAMES ET ENFANTS. COSTUMES POUR GARQONNETS. Fournitures de choix, coupe élégante, fini irréprochable, livraison rapide font le souci constant de cette maison bien connue. DEUIL EN 12 HEURES. Magasin ouverl dimanches et jours de fête. Demandez les a votre fournisseur. Vraagt die saijetten bij uwen gewonen La maison ne vend pas aux parti- leveraar. culiers. Het huis verkoopt niet aan bijzonderen.

HISTORISCHE KRANTEN

Het Ypersch nieuws (1929-1971) | 1937 | | pagina 7