Marktberichten. J 144 worden. BRUSSEL. - Beurs van 23 Oogst BELANGRIJK BERICHT: Onze lezers wordt herinnerd dat hel de oogcnhlik is om eene verstandige keus te doen der moeder- kuilen-: den kuilen die onder alle opzichten voldoen zal men, bij hel inoogsten, een stokje steken om ze nadien te herkennen. De puntenschaal hij middel derwelko de hop onweerlegbare wijze, van S" De hop moet op eene zuivere en droge plaats bewaard worden. De hop is voldoende gedroogd als de grant kraakt zij is goed gedroogd als zij haren glans behouden heeft. Elke hoplcler moet zooveel mogelijk zijnen eigen eest bezitten. Andere hoptelers dienen hunnen eest te vergrooten om doelmatig en op tijd te kunnen drogen. Men zal best eiken dag de bellen drogen welke daags te voren geplukt zijn. Aaelstérsclio hop 80-85 fr. (190-1) Poperingsche hop 60 fr. (190-1) Toestand Aanhoudende vraag der brouwerij. AALST Markt van 26 Oogst 45-50 fr. (1905) Toestand 17 baalbens hop ter merkt de goede werd verkocht aan 80-110 fr. POPER1NGJIE. Markt van 25 Oogst 40 fr (1905). NUREMBERG. 23 Oogst 40 tot 100 markt volgons oorsprong on hoedanigheid. Aanmerking. - gewoonlijk gekeurd wordt loont, op eene wal overgroot belang het drogen is. Rijkheid en fijnheid in hopmeel. Kleur Pluk Drogen 20 punten 5 10 -> 1 5 Men gelieve aan te merken dal slecht gedroogde hop bijna al de punten verliest (20) welke aan hel hopmeel kunnen toegekend

HISTORISCHE KRANTEN

De Hopboer (1904-1984) | 1905 | | pagina 18