Marktberichten.
J
144
worden.
BRUSSEL. - Beurs van 23 Oogst
BELANGRIJK BERICHT: Onze lezers wordt herinnerd dat
hel de oogcnhlik is om eene verstandige keus te doen der moeder-
kuilen-: den kuilen die onder alle opzichten voldoen zal men, bij
hel inoogsten, een stokje steken om ze nadien te herkennen.
De puntenschaal hij middel derwelko de hop
onweerlegbare wijze, van
S" De hop moet op eene zuivere en droge plaats bewaard worden.
De hop is voldoende gedroogd als de grant kraakt zij is goed
gedroogd als zij haren glans behouden heeft.
Elke hoplcler moet zooveel mogelijk zijnen eigen eest bezitten.
Andere hoptelers dienen hunnen eest te vergrooten om doelmatig en
op tijd te kunnen drogen. Men zal best eiken dag de bellen drogen
welke daags te voren geplukt zijn.
Aaelstérsclio hop 80-85 fr. (190-1)
Poperingsche hop 60 fr. (190-1)
Toestand Aanhoudende vraag der brouwerij.
AALST Markt van 26 Oogst 45-50 fr. (1905)
Toestand 17 baalbens hop ter merkt de goede werd verkocht aan
80-110 fr.
POPER1NGJIE. Markt van 25 Oogst 40 fr (1905).
NUREMBERG. 23 Oogst 40 tot 100 markt volgons oorsprong on
hoedanigheid.
Aanmerking. -
gewoonlijk gekeurd wordt loont, op eene
wal overgroot belang het drogen is.
Rijkheid en fijnheid in hopmeel.
Kleur
Pluk
Drogen
20 punten
5
10 ->
1 5
Men gelieve aan te merken dal slecht gedroogde hop bijna al de
punten verliest (20) welke aan hel hopmeel kunnen toegekend