Hopmarkt.
72
t
I.
«Annales'tde la Bras, enz.»
LONDEN. 4 Mei. De markt blijft nog altijd zwak ge
stemd, Ier oorzake van <k\n grooten aanvoer van <Amerikaan-
sche hop. Californiscbe en Oregon-hop jyordt aan 106-112 fr.
te koop geboden Belgische en Duitsche producten vinden
geen afzet er wordt wat Engelsche middelbare hop aan 160-
170 frank verhandeld.
BRUSSEL. 6 Mei. De prijs der Belgische waar as
nog wat gedagld. omdat het nieuw gewas goed opkomt en
dat de Ainerikaanschc hop aan alle aanneembare prijzen
te koopen geboden wordt. Beschikbare waar noteert: Aalst
100-110 fr.j Poperinghe 95-100 fr. doch geen kooperp.
Nieuw gewas Aalst 95 fr. Poperinghe 92 1/2 fr. Uit alle
streken komen er gunstige berichten over den stand der
hoptuinen.
wordt, een gedeelte der weeke harsen overgaat tot harde
harsen, waardoor de waarde van de hop sterk daalt.
Schrijvers zijn van oordeel dat de werkwijzen ter bepa
ling van het harsgehalte van de hop zeer veel te wenschen
over laten. Zij onderzochten het vraagstuk dus opnieuw en
maakten daarbij gebruik van nieuwe methoden.
Verschillende hepmonsters. gedroogd aan kamertempera
tuur en op den eest, werden onderzocht. Na het drogen
werden do monsters gezwaveld met een half kilo zwavel per
100 kilo hop. De eesttemperaluren bedroegen 49° en 63°.
Ter bepaling van de harde en weeke harsen gebruikten
schrijvers hun eigen werkwijzen De afscheiding der weeke
harsen vond plaats volgens Siller (Zeitschr. f. Unlers. tv.
Nahr. und Genussmit lel 18 241).
Het tannine werd bepaald volgens de methode van Chap
man (Journ. of the Inst. of Br. 1907. 616) Het vochtgehalte
werd bepaald door de hop bij gewone temperatuur in het
luchtledig boven zwavelzuur te drogen.
Het bleek dat de hop door het eesten niet merkbaar veran
derd wordt. Slechts twee monsters van de zeven, bleken na
het eesten een iets hooger gehalte aan harde harsen te bezit
ten. Noch het tannine noch het wasgchalte Veranderden.
Hetzelfde was het geval met het aroma de bij gewone tem
peratuur gedroogde hop bezat volkomen hetzelfde aroma als
de bij 63° geëestc hop.