1 1929. Berekening der Hoppeteeltwinsten r 80 2. 45o 810 202 1.462 d) Ziektebestrijding (niet gedaan) 8.589 5r 84 t.296 Voor i Ha. 3.600 x 36,oo Totaal per Ha. 6.480 pond fr. 25,oo 9,25 1,75 2.800 1 .o5o 1.832 1.445 opbinden der ranken too Totaal per Ha. 13. Bereidingskosten der produkten per Ha. Men heeft gemiddeld 4 kgr. 800 groene hop noodigom 1 kgr. ■droge hop te bekomen. De gemiddelde opbrengst per Ha. wordt geraamd op 3.600 pond of 1.S00 kgr. droge hop of 8.640 kgr. groene ho.p. 1. Plukken 8.640X0,60 2. Drogen, onkosten berekend per 100 a) brandstoffen b) loon van den drooger c) solfer 4. Grondbewerking (zooals vorig jaar) 5. Berekening aan ijzerdraad, stellingen aan de planten a) Neerhalen, aanbinden en optrekken der topdraden aan 35o fr. per Ha., daarbij voor kost 10 d. X 10 fr. b) Aanbinden, kappen en scheeren gemid deld 2.700 draden X fr. o,3o c) Draadtrekken en in bundels fr. 7,5o per 7,50X27,00 A. Teeltkosten per Ha. 1. Amortisatie van de inrichtingskosten bedragende 28.000 frank (X 10 °/o) jaarlijksch af te rekenen Pacht en belastingen 3. Bemesting stalmest fr. 3oo stikstofmest (5oox 170) 85o fosfoorzuur (800X48) =352 potasch (3ooxno) 53o

HISTORISCHE KRANTEN

De Hopboer (1904-1984) | 1930 | | pagina 23