I
b) het
de hop te beoor-
Asse-Aalst.
3. - Het Hopinstituut
van
HET EUROPEES HOPKOM1TEE
3.
het
van
1. De oprichting
met
van
74
en goed ge-
de
van
olgt omschreven
aan kwaliteitshop te dekken
te streven als een onontbeer-
en
Dit Hopinstituut werd op een volledige analoge wijze op
gericht. Ook dit instituut heeft reeds goede resultaten opgeleverd.
Dit komiteit werd in het leven geroepen onder impuls
Verbond der Duitse hopplanters
het hopkomitee werd als
de brouwerijen
na
lijke grondslag voor een normale markttoestand
3. de kwaliteitsverbetering te bevorderen door een nauwere samen
werking tussen de wetenschappelijke instellingen.
De middelen om deze doelstellingen te bereiken zijn
een komiteit voor Europese hopbouw
Cophoudal
Het doel
1. de behoeften van
2. de stabiliteit van de opbrensgt
Gewoon Stadslood te bekomen. De hop moet
van goede, gave hoedanigheid zijn, wel geplukt
droogd, zuiver van reuk en onvervalst.
Waarop steunt de Keuringskommissie om
delen
Rijp zijn en bel per bel geplukt zijn.
Vrij zijn van zaad (doorgaans niet meer dan 1
Goed gedroogd zijn (niet minder dan 9 en niet meer dan
12 water bevatten). De graat moet houtachtig zijn, geen vuur
noch zwavelreuk bezitten en vrij zijn van andere slechte geuren.
Regelmatig zijn van kleur (geen ziekte noch bederf vertonen).
Voor 1 maart volgend op de oogst ter keuring aangeboden, in
gepakt en geperst zijn.
Het Hopinstituut heeft reeds goede resultaten geboekt, ieder
jaar moet zij een groot deel van de Poperingse produktie keuren,
waaraan een oorsprongsattest gehecht wordt dat de kwaliteit van
het produkt waarborgt. Dit heeft er veel toe bijgedragen om de
goede faam van de Poperingse hop in het buitenland te verbeteren
en te verstevigen.