I b) het de hop te beoor- Asse-Aalst. 3. - Het Hopinstituut van HET EUROPEES HOPKOM1TEE 3. het van 1. De oprichting met van 74 en goed ge- de van olgt omschreven aan kwaliteitshop te dekken te streven als een onontbeer- en Dit Hopinstituut werd op een volledige analoge wijze op gericht. Ook dit instituut heeft reeds goede resultaten opgeleverd. Dit komiteit werd in het leven geroepen onder impuls Verbond der Duitse hopplanters het hopkomitee werd als de brouwerijen na lijke grondslag voor een normale markttoestand 3. de kwaliteitsverbetering te bevorderen door een nauwere samen werking tussen de wetenschappelijke instellingen. De middelen om deze doelstellingen te bereiken zijn een komiteit voor Europese hopbouw Cophoudal Het doel 1. de behoeften van 2. de stabiliteit van de opbrensgt Gewoon Stadslood te bekomen. De hop moet van goede, gave hoedanigheid zijn, wel geplukt droogd, zuiver van reuk en onvervalst. Waarop steunt de Keuringskommissie om delen Rijp zijn en bel per bel geplukt zijn. Vrij zijn van zaad (doorgaans niet meer dan 1 Goed gedroogd zijn (niet minder dan 9 en niet meer dan 12 water bevatten). De graat moet houtachtig zijn, geen vuur noch zwavelreuk bezitten en vrij zijn van andere slechte geuren. Regelmatig zijn van kleur (geen ziekte noch bederf vertonen). Voor 1 maart volgend op de oogst ter keuring aangeboden, in gepakt en geperst zijn. Het Hopinstituut heeft reeds goede resultaten geboekt, ieder jaar moet zij een groot deel van de Poperingse produktie keuren, waaraan een oorsprongsattest gehecht wordt dat de kwaliteit van het produkt waarborgt. Dit heeft er veel toe bijgedragen om de goede faam van de Poperingse hop in het buitenland te verbeteren en te verstevigen.

HISTORISCHE KRANTEN

De Hopboer (1904-1984) | 1958 | | pagina 35