ENKELE UITSLAGEN Hallertau Record Weze nog vermeld het geval 42 2-9 10-12/9 1-9 10-12/9 2-9 10-12/9 Northern Brewer 2-9 10-12/9 Plant 2 4.2 alfa-zuren 7.0 10.1 alfa-zuren 10.0 van een planter uit de streek van Aalst, waar de analysen voor vier pluktijden uitgevoerd zijn geweest op gedroogde hop. koude werkten echter de ontwikkeling van pseudoperonospora in de hand Voortdurend diende deze ziekte met de grootste zorg bestreden. Integendeel, dank zij dc goede vegetatie zijn er praktisch geen sterfbellen voorgekomen, wat opnieuw het bewijs levert dat, wan neer de hop goed groeit of m.a.w. tot bij de pluk jeugdig blijft, deze sterfbellen in dc lochtingen niet verschijnen Ten einde op uitvoerige wijze de rijpheidstoestand van de hop te kunnen nagaan en het groen produkt te kunnen analyseren, werd in 1957 dc konduktometrische metode voor de bepaling van het humulon (alfa-zuren) op punt gesteld. Tevens werd een metode ontwikkeld om op korte tijd het vochtgehalte van de hop te bepalen door middel van de infra-rooddroger. Met behulp van deze meto- des wordt opnieuw het rijpingsproces gevolgd hierdoor konden we uitmaken 1dat menig kweker, vooral in dc streek van Pope- ringe. de hop te vroeg plukt 2) welke variëteiten als vroeg, mid- den-vroeg en laat te beschouwen zijn. Northern Brewer is een vroege variteit. Hallertau wint veel bij gedurende de laatste 8 dagen vóór dc pluk. Record is een late variëteit. 3,0 alfa-zuren 9.0 Plant I 4,4 alfa-zuren 6.7

HISTORISCHE KRANTEN

De Hopboer (1904-1984) | 1958 | | pagina 3